Zuidwesterzinnen met Lize Spit en Jonas Bruyneel

De bibliotheken van Deerlijk en Vichte slaan samen met Zuidwest de handen in elkaar voor Zuidwesterzinnen, een literair belevingsparcours dat je meeneemt naar minder bekende plekken.

Gids in Vichte op zaterdag 21 oktober is Lize Spit, die met Het Smelt in januari 16 een weergaloze debuutroman uitgaf. In Café Den Hert en het salon van Kasteel Verhaeghe in Vichte laat Lize je vanaf 20u kennis maken met Marieke Rijneveld en Lotte Lentes, twee literaire beloftes uit Nederland. Marieke kreeg in 2016 de C. Buddingh’-Prijs voor haar bundel Kalfsvlies. Ook Vlaamse dichter Charlotte Van den Broeck, winnares van de Herman de Coninck Debuutprijs 2016, maakt haar opwachting. Muzikale ruggensteun krijgen ze van Frie Maline, die met soul à l’Ostendaise op eigen wijze verhalen vertelt of zingt, en de Anzegemse harpiste Daphne Vandemeulebroucke.

Auteur, cultuurjournalist, filmcriticus, muzikant en Kortrijks Letterzetter Jonas Bruyneel neemt op zondag 22 oktober in zijn geboortedorp Deerlijk de honneurs waar vanaf 18u. In Buurthuis De Statie in Deerlijk presenteert Jonas dichter, prozaschrijver en spoken word performer Max Greyson en de in 2016 door de Lezersjury met de Fintro Literatuurprijs bekroonde P.F. Thomése. Jonas voorziet ook in de muzikale saus. Samen met Hans Depelchin vormt hij Boonyi, dat grillige tekst verenigt met experimentele soundscapes.

Waar en wanneer?

Zaterdag 21 oktober om 20.00 uur in Café Den Hert & Kasteel Verhaeghe, Vichte.

Zondag 22 oktober, 18.00 uur, buurthuis de Statie

Tickets

Koop tickets op de webshop van Deerlijk.

http://uitinzuidwest.be/zuidwesterzinnen