‘Febris’, het nieuwe stuk van Hans Depelchin, op 9 april in première (Muziek: Jonas Bruyneel)

Op 9 april gaat Febris in première in Veurne, het intrigerende nieuwe stuk van theatermaker Hans Depelchin (Asebeia!, Goestaaf ofwel Tussen drek en bloesem) met muziek van auteur/muzikant Jonas Bruyneel (Uncle Wellington’s Wives, Voorbij het licht).

“Ma, pa? Ze zeggen dat de duivel niet bestaat, maar net als God een beetje in elk van ons verscholen zit. Maar da’s toch niet waar hé?”

Febris brengt het onvatbare verhaal van Anabelle, een twintiger die worstelt met haar identiteit. Geen rechtlijnige ontwikkeling, maar een gefragmenteerd gevecht met invloeden van buitenaf en innerlijke demonen. Vooral de sinistere Hercule, die in haar geest de touwtjes in handen heeft, bespeelt haar persoonlijkheid en leidt haar weg van de werkelijkheid. Febris is een duister coming of ageverhaal dat de toeschouwer langs de diepste krochten van de geschiedenis en de gevaarlijkste afgronden van de wereldgodsdiensten loodst.

Hans Depelchin combineert theater en literatuur door middel van een bijhorende novelle die vertelt wat het stuk achterwege laat. Podium en papier zijn geen losstaande media, maar complementaire verhalen die elk een aspect van Anabelles persoonlijkheid vatten. De locatie, de Citerne in Veurne, is niet gratuit gekozen. De bevreemdende ruimte speelt een wezenlijke rol in het stuk. Ook de cast groef zich tijdens het intensieve repetitieproces beangstigend diep in Anabelles psyche in. Jonas Bruyneel probeerde die hechte band tussen verschillende media te verrijken met een bezwerende soundtrack, die zowel put uit christelijk traditie, oriëntaalse volksmuziek, jaren vijftig jazz als experimentele elektronica.

FEBRIS op FACEBOOK

Meer lezen? In bijlage vind je een uitgebreid persdossier met informatie over het verhaal, de locatie, de cast en de crew. Voor informatie en reservaties, mail febris.theater@gmail.com.

Persdossier Febris

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s